Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Yin Yoga in de Schouw

Yin Yoga in de Schouw

  • door


Yin yoga in De Schouw

Je kunt iedere dinsdagavond van 19.00 tot 20.00u of van 20.30 tot 21.30u deelnemen aan een Yin yogales onder begeleiding van Tanja Janszen van YinyogabijTanja.

Wat is Yin yoga?

Yin yoga is een zachte, langzame, meditatieve vorm van yoga. De houdingen die je meestal zittend of liggend uitvoert houd je voor langere tijd aan, meestal 3 tot 5 minuten. Hierdoor ontstaat er een (lichte) weerstand of rek in de gebieden waarvoor de houding bedoeld is. Je spieren blijven zoveel mogelijk ontspannen doordat je hulpmiddelen gebruikt zoals blokken, een bolster of deken om je lichaam te ondersteunen. Door de lange tijd die je in een houding verblijft, door je rustige ademhaling en door je ontspanning treedt er effect op in de dieperliggende delen van je lichaam en wordt je bindweefsel, dat zich bevindt rondom spieren en gewrichten, gestimuleerd en gerekt. Als je weer uit de houding komt is het tijd om na te voelen wat een houding met je lichaam gedaan heeft.

Wat heb ik nodig voor de les?

Eigenlijk niets. De materialen zoals een matje, deken, bolster en blokken zijn voor je beschikbaar. Je mag natuurlijk altijd je eigen matje, bolster, blokken of deken meenemen als je die hebt. Draag loszittende sportkleding zoals een joggingbroek/legging en t-shirt, en in de koudere maanden ook warme sokken en een vest. Je draagt in de les geen schoenen.

Is Yin yoga voor mij geschikt?

De Yin yoga les is geschikt voor mannen en vrouwen van jong (> 18 jaar) tot oud. Het is een laagdrempelige les die je gemakkelijk kunt volgen en volhouden. Je hoeft geen yoga ervaring te hebben. Heb je last van een blessure(s)? Vaak is het dan toch mogelijk om deel te nemen aan de Yin yoga les. Als je twijfelt, overleg dan met je huisarts/fysiotherapeut of neem contact met mij op.

Yin yoga is vooral geschikt voor je als je wat meer rust in je hoofd, en contact met je lichaam wilt ervaren.

Hoe ziet een Yin yoga les eruit?

Na een korte zittende of liggende meditatie doe je een aantal zittende en liggende Yin yogahoudingen en navoelhoudingen. De les eindigt met een ontspanningsoefening. Daarna drinken we een kopje thee in de zaal.

Proefles volgen?

Je bent iedere dinsdagavond van 19.00 tot 20.00u of van 20.30 tot 21.30u van harte welkom. Je kunt ook iedere 1e zondag van de maand van 10.30 tot 11.30u deelnemen. Wel graag van tevoren laten weten dat je komt en ongeveer 10 minuten voor aanvang van de les aanwezig zijn. Een proefles is 7,50.

Lesrooster Yin yoga

  • iedere dinsdagavond van 19.00 tot 20.00u of van 20.30 tot 21.30u
  • iedere eerste zondag van de maand van 10.30 tot 11.30u

De lessen starten precies op de aanvangstijd. Als je te laat bent, is het helaas niet mogelijk aan de les deel te nemen.

Yin yoga abonnement

Een abonnement waarmee je iedere dinsdagavond kunt deelnemen (met een inhaalles op iedere eerste zondag van de maand) is € 42,- per maand (inclusief het gebruik van het materiaal, de inhaalles en het afsluitende kopje thee). Je abonnement is maandelijks opzegbaar.

Aanmelden

Wil je, je aanmelden voor een proefles of inschrijven voor het maandabonnement?  Stuur dan een e-mail aan yinyogabijtanja@gmail.com of bel/whatsapp naar 06-39507389. Graag aangeven op welke datum je de proefles komt doen of wilt beginnen aan je 1e les.

Heb je nog vragen ? Bel/app/mail mij gerust.

Namasté,

Tanja Janszen

yinyogabijtanja@gmail.com

06-39507389

Volg YinyogabijTanja ook op sociale media

Facebook: https://www.facebook.com/yinyogabijtanja Instagram: https://www.instagram.com/yinyogabijtanja/