Meteen naar de inhoud
Home » Let’s eat

Let’s eat

Eten en ontmoeten in Dorpshuis de Schouw

Dat goed en gezond eten, bewegen, gezond gewicht en een goede weerstand belangrijk zijn bewijst zich nu met de corona crisis weer. Met een goede conditie is de kans op herstel groter. Goed eten is ook aantrekkelijker als je dat met elkaar kan doen. Zien eten doet eten. Samen eten zorgt ook voor sociale contacten die nu door de crisis drastisch zijn verminderd. Dat maakt het voor iedereen erg moeilijk.

Voordat de coronacrisis begon bereidden bedrijfsleider Angelique Drogt en haar team eenmaal per maand onder het motto “Eat & Meet” een zeer succesvolle driegangenmaaltijd waarbij het eten steeds in het teken van een ander land of een andere cultuur staat. Deze activiteit werd in het verleden ook wel “multi-culti koken”genoemd. Ruim 50 inwoners schuiven dan rond 18.00 uur aan voor een heerlijke driegangenmaaltijd en geanimeerde gesprekken. Het is een groot succes.

Dit aanschuiven kan door de crisis helaas niet meer en dat is erg jammer. Juist in deze tijd is eten en elkaar ontmoeten erg belangrijk. De Schouw gaat daarom ook nu tijdens de corona crisis door met deze activiteit, maar nu onder het motto ‘Stay Home & Eat’ in de vorm van afhaalmaaltijden.  De Schouw probeert daarmee het eten thuis nu toch een vrolijk tintje te geven. Voor maar €9.50 p.p. kunt u genieten van een heerlijke driegangenmaaltijd, te bestellen via de app bij Angelique Drogt (06-24855446) of per e-mail (angelique.drogt@deschouwlopik.nl) U krijgt voor het afhalen een persoonlijk bericht met instructies voor betaling. Als afhalen niet mogelijk is kan het menu in overleg ook door vrijwilligers worden thuisbezorgd. Houd de aankondigingen in de gaten op Facebook of op de website van De Schouw.

Afhankelijk van de ruimte die de geldende Covid-19 maatregelen bieden, gaat De Schouw zo snel mogelijk weer starten met de maandelijkse ‘Eat and Meet’ bijeenkomsten. Inwoners van de gemeente Lopik kunnen dan weer voor €9,50 euro aanschuiven in de huiskamer van De Schouw en genieten van een driegangenmaaltijd die steeds een wisselend thema kent. Houd ook hiervoor de website van De Schouw in de gaten voor nadere informatie en volg De Schouw op Facebook. Suggesties voor een thema voor de volgende “Eat & Meet” zijn altijd welkom.

Naast deze speciale aanschuifmaaltijden gaat de Schouw natuurlijk ook na de crisis weer een keer per maand de vaste Open Tafel  op de dinsdagmiddag organiseren.

EET SMAKELIJK EN BLIJF GEZOND