Fred en Henny

Enkele weken geleden bereikte ons het zeer trieste nieuws dat er bij een brand in Lopik een echtpaar is omgekomen. Niet veel later kregen wij de bevestiging dat dit echtpaar Fred en Henny Broekhuizen is.

Fred en Henny, onze zeer gewaardeerde en geliefde vrijwilligers. Zij kookten vrijwillig, één maal per maand, een aanschuifmaaltijd in de Schouw. En dat niet alleen maar zij deden ook de inkopen , de afwas en lieten de keuken spik en span achter. Soms moesten de ingrediënten van ver komen maar niets was te gek. Als het menu maar lekker was en de trouwe gasten tevreden. Het was iedere keer weer overheerlijk !

Super trots waren zij ook toen Burgemeester Laurens de Graaf, vorig jaar, ook een keer aanschoof en genoot van de verhalen van dorpsgenoten en vooral genoot van de heerlijke maaltijd.

Vorige week heeft Angelique gesproken met Werner Broekhuizen, zoon van Fred en Henny en hij vroeg ons, aan de gasten van de Schouw te laten weten dat zijn ouders met heel veel liefde en plezier hebben gekookt en dat Werner heel graag met zijn zus nog één keer voor jullie willen koken, zodra dit weer mogelijk is. Heel veel bewondering hebben wij voor dit aanbod en wij kijken hier naar uit. Nog eenmaal genieten van de heerlijke recepten die Fred heeft doorgegeven aan hun kinderen en kleinkinderen.

Namens bestuur en medewerkers van De Schouw wensen wij de familie Broekhuizen heel veel sterkte en kracht met dit immens grote verlies.