28 juli 2016

Expositie

Expositie Dorpshuis De Schouw door Marian Spruit.

Hoe ik er toe gekomen ben om te gaan schilderen dat is iets wat in mijn  jeugd al begonnen is. Toen ik  negen jaar was kreeg ik voor mijn verjaardag een boekje met tekeningen, met daarbij een doosje met 10 napjes waterverf in verschillende kleuren en een penseel er bij. Ik was er zo ontzettend blij mee, dat ik met regelmaat boven op zolder in mijn eentje lekker ging schilderen. Het boekje met de schilderingen heb ik nog, het doosje helaas niet meer.

Toen ik op de Opleiding zat voor Kleuterleidsters maakte ik in de tekenles iedere week een tekening of schildering , die ik in de praktijkklas kon laten zien aan de kinderen. Die plaat hoorde bij een vertelling of een liedje. Ik keek er iedere keer weer naar uit, als die dag “Tekenen” op het rooster stond.

In de 40 jaren, die ik in het onderwijs gewerkt heb, kwam het schilderen in de knel, door de drukke werkzaamheden, die het onderwijs met zich meebrengt.

Van het onderwijs heb ik afscheid genomen en kan ik mijn hobby weer oppakken en mij creatief uitleven op een doek.

Ik werk graag met acrylverf, met kwast of paletmes, hou van lekkere felle kleuren en ik meng bijna altijd de kleuren. Ik schilder soms wel vier of vijf verflagen over elkaar, zodat kleur veel diepte krijgt.

De kaarten, die ik maak om te versturen, schilder ik met aquarelverf.

De laatste vijf  jaar ga ik wekelijks naar de Borchleen in Schoonhoven en schilder ik met een mevrouw, die daar woont. Dat is ook echt genieten voor mij om te zien, hoe zij er van geniet.

Ik mag deze periode exposeren in de grote zaal en in de Kegelbaan van  “de Schouw”, wat ik heel erg leuk vind en wens u veel kijkplezier.

Hartelijke groet,

Marian Spruit,

Cabauw.