28 juli 2016

Expositie

Expositie Dorpshuis De Schouw voorjaar 2020 door Ria van Vliet.

Hoe ik op het idee kwam om te gaan schilderen?

Ria: “Als klein meisje zat ik al graag te tekenen en toen mijn oudste van school zus de opdracht had gekregen om een Kerstkaart te maken wilde ik dat ook kunnen. Ik vond dat erg mooi maar wist niet goed hoe ik dat moest gaan doen. Waterverf, speciaal papier en de benodigde verf, waren er toen nog niet. Toen ik later zelf geld ging verdienen heb ik deze materialen aangeschaft en ben aan de slag gegaan. Op de t.v. en ook bij het NTI heb ik een cursus gevolgd. Ook via het cursusproject heb ik een lessen genomen en ben ik er langzamerhand in gerold. Het lukte me steeds meer om mooie werken te maken. Nadeel was wel de terpentine waar ik niet zo goed tegen kon. Nu ik dat vervangen heb voor acrylverf heb ik daar geen last meer van en gaat het mij beter af.

 

Ongeveer 10 jaar geleden ben ik begonnen met workshops te geven in het Jongerencentrum, nu doe ik dat 1x in de 2 weken in De Schuilplaats. Ik vind het erg leuk om mijn talenten en kennis door te geven aan anderen die er ook plezier aan beleven en er beter van worden.

Ook heb ik mijzelf aangeleerd om glazen vazen en spiegels te graveren. Als er iemand trouwt/trouwde kregen ze altijd een gegraveerde spiegel van hun trouwkaart. Later kreeg ik daar opdrachten voor. Van elk geboortekaartje dat ik heb gekregen heb ik een aquarel gemaakt en cadeau gegeven.

Ik ben nu 65 jaar en hoop het nog heel lang te doen. Ik doe niet aan thema’s, ik schilder gewoon datgene waar ik geïnteresseerd in ben”

 

Ria van Vliet

 

De expositie is te zien in Dorpshuis de Schouw tot en met juni 2020.