Expositie Marian Spruit

Vanaf 15 december 2021 exposeert Marian Spruit haar werk in De Schouw.

Marian aan het woord:

Schilderen is iets wat in mijn jeugd al begonnen is. Toen ik negen jaar was kreeg ik voor mijn verjaardag een boekje met tekeningen, met daarbij een doosje met 10 napjes waterverf in verschillende kleuren en een penseel. Ik was er zo ontzettend blij mee, dat ik met regelmaat boven op zolder in mijn eentje lekker ging schilderen. Het boekje met de schilderingen heb ik nog, het doosje helaas niet meer.

Toen ik op de Opleiding voor Kleuterleidsters zat maakte ik in de tekenles iedere week een tekening of schildering, die ik in de praktijkklas kon laten zien aan de kinderen. Die plaat hoorde bij een verhaal of liedje. Ik keek er iedere keer weer naar uit, als die dag “Tekenen” op het rooster stond.

In de 40 jaren, die ik in het onderwijs gewerkt heb, kwam het schilderen in de knel, door de drukke werkzaamheden die het onderwijs met zich meebrengt.

Van het onderwijs heb ik afscheid genomen en de laatste jaren kon ik mijn hobby weer oppakken en mij creatief uitleven op een doek.

Ik werk graag met acrylverf, met kwast of paletmes, hou van lekkere felle kleuren en ik meng bijna altijd de kleuren. Ik schilder soms wel vier of vijf verflagen over elkaar, zodat kleur veel diepte krijgt.

De kaarten, die ik maak om te versturen, schilder ik met aquarelverf.

De laatste vijf jaar ga ik wekelijks naar de Borchleen in Schoonhoven en schilder ik met een mevrouw die daar woont. Dat is ook echt genieten voor mij om te zien, hoe zij ervan geniet.

Ik mag deze periode exposeren in de grote zaal en in de Kegelbaan van “de Schouw”, wat ik heel erg leuk vind en wens u veel kijkplezier.

Hartelijke groet,

Marian Spruit, Cabauw.