Dorpshuis De Schouw neemt biljart officieel in gebruik

Op 4 december jl. verrichtte de wethouder Johan van Everdingen de symbolische eerste afstoot op het biljart in de Schouw. Dit biljart werd aan de Schouw geschonken door de heer Kooijman uit Montfoort die tijdens de officiële openingshandeling door het bestuur van De Schouw in het zonnetje werd gezet.

Het biljart is door een viertal vrijwilligers (vanuit een souterrain) opgehaald en vervolgens opgeknapt en gereedgemaakt om in de foyer van de Schouw geplaatst te kunnen worden. Zo was een van de eisen dat dit biljart zou kunnen worden verplaatst wanneer er in de foyer bijzondere activiteiten zouden zijn.  Daarom is er een biljartliftje aangeschaft en geschikt gemaakt voor dit biljart. Hierdoor kan het biljart (dat door de leistenen onderplaat loodzwaar is)  worden verplaatst.

Met de komst van het biljart is er weer een stap gezet in het verbeteren van de ontmoetingsfunctie van de Schouw.  Het biljart is (zonder kosten) door iedereen te gebruiken. Het bestuur hoopt dat er vooral overdag volop gebruik gemaakt wordt van het biljart.