28 juli 2016

Expositie

Opening expositie op zaterdag 20 april 2019.

Om 15.00 uur werden de 70 gasten verwelkomt in de foyer met koffie en cake.

Daarna opende Carla zelf haar expositie en nodigde de gasten uit voor een rondleiding in de grote zaal waar 20 schilderijen van haar tentoongesteld werden. Onlangs is deze zaal gemoderniseerd en zijn de muren blauw en de balken grijs geverfd, waardoor de kleurrijke schilderijen nog beter (uit de verf) tot hun recht kwamen. De gasten bewonderden de positiviteit en het enthousiasme van Carla en van het verhaal dat Marian over hun schilderochtenden voorlas.

 

 

 

Schilderen is een passie van Carla. In haar werk valt het bijzondere kleurgebruik op, naast primaire kleuren ook ‘nieuwe’ kleuren die zijn ontstaan door het mengen. Zij houdt van bloemen, dieren maar ook andere thema’s zijn te zien op de expositie. Haar werk is de komende 3 maanden te zien in De Schouw te Lopik.

Over Carla

Carla Faaij is 50 jaar en woont in Zorgcentrum ‘Borchleen’ in Schoonhoven. Nadat zij in de zomer van 2008 een zware hersenbloeding  onderging, is haar leven compleet veranderd. Zij is afhankelijk van zorg, maar door een ijzeren wilskracht en doorzettingsvermogen, gaat zij telkens nog stapjes vooruit. Ze werkt op haar eigen kamer, met hulp en kijkt altijd uit naar haar schilderochtend. Met een muziekje erbij en de zon die naar binnen schijnt, geniet zij van een heerlijke ochtend.